

Телеграм – популярний месенджер. Він безкоштовний, швидкий та зручний, дозволяє спілкуватися з великою кількістю людей по світу. Але навіть він може набриднути. Тож як видалити акаунт в Телеграм? Ви можете налаштувати автоматичне видалення за деякий час, а можете видалити його власноруч.
Читайте також, що таке Express VPN.
Як видалити акаунт в Телеграм та що варто знати?
Якщо ви свідомо вирішили видалити акаунт в Телеграм, то ми підготували для вас покрокову інструкцію.
Але спочатку про важливе. Видалення акаунту – це остаточна дія. Відновити його потім не можна. Тож радимо зробити резервне копіювання, щоб не втратити доступ до фото та важливих діалогів.
Ще один момент. Якщо ви є адміністратором каналу чи групи в Телеграм, призначте іншого адміністратора, щоб забезпечити безперебійну роботу каналів.
Тож якщо ви все ще не передумали, ловіть інструкцію, як видалити акаунт в Телеграм.
Як видалити акаунт в Телеграм: інструкція
Видалити Telegram-акаунт можна двома способами: через мобільний додаток або веб-версію.
Видалення через мобільний додаток потребує кілька хвилин.
- Перейдіть у “Налаштування” -> “ЧаПи Telegram” -> “Ваш обліковий запис”.
- Натисніть “Видалити обліковий запис Telegram”.
- Вас перенаправить на веб-сайт для завершення процесу.
- Далі вам буде відправлено код підтвердження через SMS.
- Потім потрібно ввести цій код на новій сторінці що відкриється.
- Далі треба натиснути “Видалити акаунт в Телеграм”.
- І підтвердити дію на наступній сторінці.
Видалити акаунт повністю можна лише на сайті. Тож за допомогою браузера зробити це буде зручніше.
Розповідаємо, як видалити акаунт в Телеграм за допомогою браузера:
- Відкрийте сторінку за адресою my.telegram.org/delete.
- Вкажіть номер телефону, на якому закріплено обліковий запис.
- У застосунок буде відправлено код, який потрібно ввести в спеціальне поле.
- Далі потрібно натиснути “Видалити акаунт”, та за бажанням написати причину цієї дії.
Після цього ви автоматично вийдете з акаунту, а його буде видалено. Не забувайте, що також буде видалено всі діалоги та контакти.Тепер ви знаєте, як видалити акаунт в Телеграм.
Що буде після видалення акаунту?
Після видалення акаунту в Телеграм відновити його не можна. Всі дані видаляються з серверів служби. Потім можна видалити додаток Телеграм власноруч.
А якщо раптом ви передумали та хочете створити новий акаунт, доведеться зачекати кілька днів. Перший час ваш номер телефону буде заблоковано.
Нагадаємо, ми також писали, як видалити акаунт в Інстаграм.
Як зробити резервну копію даних в Телеграм?
Резервне копіювання даних у Telegram – це важлива процедура, яка допоможе вам зберегти ваші повідомлення, медіафайли та інші дані в разі втрати доступу до акаунту або пристрою.
Telegram автоматично створює резервні копії ваших даних у хмарі (Google Drive або iCloud), якщо ви ввімкнули цю опцію.

Вам також можуть сподобатися:
Як перевірити та налаштувати автоматичне резервне копіювання:
- Відкрийте Telegram. Запустіть додаток на своєму смартфоні.
- Перейдіть у “Налаштування”. Зазвичай знаходиться у верхньому лівому куті екрану.
- Знайдіть розділ “Дані та сховище”. Тут ви зможете налаштувати резервне копіювання.
- Активуйте резервне копіювання. Вимкніть перемикач, якщо воно вимкнене.
- Виберіть хмарне сховище: Вкажіть, куди будуть зберігатися резервні копії – у Google Drive або iCloud.
- Налаштуйте частоту резервного копіювання. Виберіть, як часто ви хочете створювати резервні копії (щодня, щотижня тощо).
- Виберіть дані для резервного копіювання. Ви можете вибрати, які саме дані будуть включатися в резервну копію (повідомлення, медіафайли тощо).
Так ви зможете створити резервні копії та зберегти важливі спогади.
Висновки
Видалення акаунту в Telegram – простий процес, який можна виконати через додаток або браузер. Важливо пам’ятати, що після видалення всі дані зникають без можливості відновлення, тому попередньо зробіть резервну копію важливих повідомлень і медіафайлів. Дотримуючись інструкцій, ви легко зможете видалити акаунт або налаштувати його автоматичне видалення.
Поширені питання про те, як видалити акаунт в Телеграм
Ні, видалення акаунту є остаточним. Але ви можете створити новий профіль.
Якщо ви вручну видаляєте акаунт, його буде видалено миттєво. Але якщо ви налаштували видалення, то акаунт зникне через 3-6 чи 12 місяців після останньої активності.
















